Höstinformation

Hoppas ni har haft en bra sommar och njutit av det fina vädret. Nu närmar sig mitten på augusti och de flesta av oss har börjat om med vardagens rutiner vilket för många klättrare innebär träning. Detta tänkte vi i Luleklättrarna ta vara på genom ett antal aktiviteter för att sparka igång hösten där alla är välkomna.

Då hösten fortsatt bjuder på uteklättring kommer vi anordna Boulder-onsdagar på Brändön. Dessa träffar är till för att samla folk som vill komma ut och klättra tillsammans, ett perfekt tillfälle för såväl erfarna som nybörjare att komma ut helt enkelt. Luleklättrarna har tillgång till ett antal crashpads som vi tar med samt enklare fika. Vi möts upp utanför Luleklättrarnas boulderlokal i Pontushallen kl. 18:00 för gemensam avfärd mot Brändön. Dessa träffar anordnas från den 17 augusti till sista onsdagen i september. OBS! Har man ej tillgång till egen bil kan man använda Luleklättrarnas forum på Facebook för att se om man får plats med någon annan.

Vi kommer även att ha Boulderrums-måndagar i klubbens boulderlokal på Pontusbadet den första måndagen varje månad under hösten. Dessa träffar är öppna för alla som är med i någon klätterförening kopplad till Svenska klätterförbundet (av försäkringsskäl). Även på dessa träffar kommer en person från Luleklättrarna vara värd och bjuda på lättare fika. Dessa tillfällen är perfekta för att bygga självförtroende och prova på bouldering i en vänskaplig och hjälpsam miljö. Första tillfället hålls 5 september kl. 18:00.

Efter succén med tävlingen Höstcrimpen som Luleklättrarna anordnade förra året har vi som mål att anordna tävlingen även i år, preliminärt datum 15 oktober. Mer info om Höstcrimpen kommer framöver på Luleklättrarnas hemsida och Facebook. Det lyckade evenemanget berodde till största del på den fantastiska insats alla frivilliga ställde upp med. Vi hoppas att lika många människor vill vara en del av tävlingen även i år. Sist men inte minst siktar vi även på att köra Luleklättrarnas barngrupp Topparna till hösten. Barngruppen var mycket uppskattad under vårterminen så om ni vet av barn som är sugna på att börja klättra kan ni tipsa om detta. Vi söker även fler ledare till denna grupp.

Hälsningar,
Styrelsen