Topparna

Barn- och ungdomsgrupp 12-15 år. Topparna tränar 1 gång/vecka (1 eller 1,5 timmar/tillfälle). Det finns 8 platser i 11-14 gruppen och 10 platser till 12-15 gruppen. Topparna träffas totalt 10 gånger (dvs 10 veckor/termin). Huvudtränare är Niclas Sörbrand (utbildad tränare inom klättring samt lärare i idrott och hälsa upp till gymnasiet).

Vart tränar Topparna?
De tränar i Äventyrshallen på Hälsans Hus. Samling sker vid Boulderväggen (till vänster efter ingången till Äventyrshallen).

När tränar Topparna?
Topparna 11 – 14 år  – Onsdagar mellan 17:30 – 18:30 INSTÄLLD TILL VIDARE! 
Topparna 12-15 år – Onsdagar mellan kl 18:00 – 19:30 – FULLBOKAD! 

Vad behöver de ta med sig?
Vattenflaska, ombyte (oömma kläder), aktivitetskort, eventuellt inomhusskor. All annan utrustning kan lånas av Luleklättrarna (klätterskor, sele och flytande krita).

Kostad per termin?
800 kronor kostar det. Då får ditt barn medlemskap i Luleklättrarna. Försäkring via Svenska Klätterförbundet samt tillgång till Äventyrshallen under våra träningstider.

Hur tränar Topparna?
Fokus ligger på att ha kul tillsammans! Träna kroppens alla delar och skapa en trygghet och gemenskap. Träning kommer ske både på golv och på klättervägg. Främst via bouldering (klättring på låg höjd där madrasser skyddar vid eventuella fall). Målet är också att skapa möjlighet och tid för att klättra på repväggarna.

Luleklättrarna förväntar sig inte att föräldrar kommer och säkrar sina barn under träningarna. Därför kommer mycket av träningen vara förlagd till boulderväggen. Om föräldrar däremot vill komma och säkra sina barn så är ni mer än välkomna att göra det (förutsatt att föräldern har grönt kort). Så ofta som möjligheten ges kommer även barnen få träna på repväggarna.

Att aktivera sina barn innebär oftast en kostnad både vad gällande medlemskap och utrustning. Därför har Luleklättrarna tagit steget med att köpa in all nödvändig utrustning. För att barnen ska ha möjlighet att låna allt det som de kommer behöva under träningarna.

Klättring är en risksport!
Därför kommer Topparna att fokusera mycket på säkerhet de första träffarna. Detta för att minimera riskerna med att vistas i hallen. Det handlar om att kunna hantera riskfyllda situationer på ett lugnt och tryggt sätt. Därför kommer vi arbeta aktivt med att försöka skapa denna trygghet för både barn, ledare och föräldrar.

 

Anmälan

TOPPARNA HÖSTEN 2017

Topparna 11-14 år börjar träna v. 41  mellan 17:30 – 18:30.INSTÄLLD TILL VIDARE!

Topparna 12-15 år börjar träna v. 41 mellan 18:00 – 19:30. – FULLBOKAD! 

Föräldramöte

Vid önskemål kommer ett Föräldramöte ske. Här har föräldrar chans att träffa oss ledare samt andra föräldrar. Vi kommer gå igenom lite hur terminen ser ut. Hur vi tänkt oss samt ge möjlighet till er att ställa frågor.

Vid frågor eller funderingar, mejla gärna: [email protected]